Na 3-urnem vegetarijanskem kuharskem tečaju z Andrejem Vrtovcem, dolgoletnim ajurvedskim kuharjem, se bomo naučili, kako pripraviti zdrave in okusne indijske jedi.
Vsi recepti so prilagojeni našem, zahodnem okusu. Na tečaju bomo dobili veliko praktičnih nasvetov kako v svojo kuhinjo dodati nove okuse in začimbe.
Skozi uvodno predavanje se bomo spoznali z osnovnimi principi ajurvedskega prehranjevanja, z 10-timi pomembnimi načeli ajurvede, 10-timi NE-ji ajurvede in kombiniranjem različnih surovin.
Vsebina kuharskega tečaja:
– naučili se bomo uporabljati, mešati in kombinirati tipične indijske začimbe, kot so: gorčično seme, kumina, kardamon, kurkuma, asafetida, garam masala,…
– naučili se bomo kako hrano očistiti negativnih energij,
– skuhali bomo 7-hodno kosilo in se naučili pripraviti:
* CHAVAL – Basmati riž
* MONG DHAL – Juha iz rumene leče
* ŠAK – Blitva z mladim sirčkom
* ČAPATI – Tanki kruhki iz pirine moke
* RAITA – Kumare v jogurtu
* JAGANATHA GAJA – Sladica
* BUTTER MILK – Napitek iz jogurta (ali ingverjev čaj)
Jedilnik je primeren za vse doše (telesne tipe), sestavljen je po načelih ajurvede (ayur=življenje, veda =znanje) in podpira jogijsko prakso.
Prispevek za delavnico je 45,00 eur.
Prijave in informacije: info@potjoge.si